De tuin

Pluktuin

Een onderdeel van de Tinteltuin is een biologische pluktuin, waar u zelf een boekt kunt plukken. Er staan vele soorten eenjarige bloemen, zoals Zinnia’s, Cosmea’s, koerenbloemen, margrietjes, riddersporen als ook vaste planten zoals dropanijs en herfstasters. We hebben ook bedden met prachtige karma-dahlia’s. Een boeket kost €6,- of €11,- voor een groot boeket. Losse stelen kosten €0,40 of €0,60. Biologische bloemen zijn soms nog mooier dan gangbare bloemen, dragen bij aan de bio-diversiteit (o.a. bijen en vlinders) en staan ook minimaal een week in de vaas. De pluktuin is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. En voor groepen ook buiten deze tijden op afspraak.

Bloemen maken blij

Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van bloemen, want bloemen maken blij. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bloemen een positief effect hebben op mensen. Door naar bloemen te kijken kunnen gevoelens van stress en verdriet verzacht worden en positieve gevoelens versterkt worden. Het is daarom ook dat al eeuwen bij de belangrijke gebeurtenissen in het leven bloemen gebruikt worden. In de Tinteltuin kan iedereen de weldadige invloed van bloemen aan den lijve ervaren.

Snijbloemen

In de fraai aangelegde Tinteltuin staan honderden verschillende bloemen. Er zijn borders in verschillende kleurstellingen, zoals een lange dubbele geel-oranje-rode border, een witte tuin en een blauw-rose hoek. We hebben alleen planten uitgekozen die goede snijbloemen geven. Elke maand bloeien er weer andere bloemen vanaf begin mei tot eind oktober. Zodoende is de tuin in de zomer weer heel anders dan in het voorjaar en in de herfst. Ook de omgeving verandert in de loop van het seizoen. In het voorjaar hebben we een riant uitzicht en in het najaar is de tuin omsloten door maisvelden.

Eetbare bloemen

In een aparte hoek van de tuin worden in buxusvakken tientallen eetbare bloemen gekweekt. Sommige zijn al wel enigszins bekend zoals kamille en Oost-Indische kers. Er staan ook veel bloemen bij waarvan u wellicht niet zou denken dat ze eetbaar zijn, zoals daglelie en goudsbloem. Van veel eetbare bloemen hebben we recepten.

Bessen

Er is groot assortiment struiken en bomen met eetbare bessen, vruchten en noten. We hebben oude rassen aangeplant, zoals de notarisappel en de mispel, en bijzondere soorten zoals de paw-paw en de blauwe honingbes.